Puype Consulting & Computing BVBA - Pathoekeweg 48 - 8000 Brugge - Tel 050/12.30.30 - info@puype.be

Historiek

IT dringt door tot in de KMO

Tot in het begin van de jaren '80 is informatica een technologie die enkel is weggelegd voor grote ondernemingen. Met de introductie van de PC in 1981 echter, wordt het ook voor de KMO mogelijk om administratie en processen te stroomlijnen met de hulp van IT.

Consultancy en maatsoftware

Daarom beslist ingenieur Rudy Puype in 1984 zijn managementspositie bij een belangrijke Europese constructeur van transportmateriaal op te geven om te starten met een eigen IT consultancy firma specifiek gericht naar KMO's. Zijn idee is om methodes die hun doeltreffendheid hebben bewezen bij grote bedrijven om te zetten naar bruikbare en betaalbare oplossingen voor de kleinere onderneming. Deze bestaan dan hoofdzakelijk uit het automatiseren van geïsoleerde bedrijfstaken met behulp van een PC met maatsoftware.

Parameteriseerbare standaardsoftware en netwerken

De tendens naar professionalisering en specialisatie doet het bedrijf in 1990 kiezen voor het implementeren van een standaard boekhoudpakket in ondernemingen. Het accent verschuift van het ontwikkelen van maatsoftware naar het parameteriseren en aanvullen van standaardsoftware. Ook worden netwerken in veel bedrijven geïntroduceerd om de verschillende stappen van hun proces op een geïntegreerde manier met informatica te ondersteunen.

BOB Software

Na een lange zoektocht naar een stabiel en performant beheerpakket in een Windows omgeving, kiest Puype Consulting & Computing in 2000 als één van de eerste integratoren voor BOB Software. Dit blijkt een schot in de roos: het pakket verdringt in geen tijd de traditionele DOS-pakketten en wordt Belgisch marktleider. De mogelijkheden van het pakket worden verregaand uitgebreid, wat toelaat steeds complexere beheertaken in KMO's op een gebruiksvriendelijke en flexibele manier te ondersteunen.

De toekomst

Begin 2007 beslist Wouter Puype om toe te treden tot het bedrijf van zijn ouders na een korte carriere als strategisch consultant. Vader en zoon beslissen om de krachten te bundelen en KMO's te helpen bij hun steeds complexer wordende uitdaging informatica op een doeltreffende en efficiënte manier in te zetten. 


Design en ontwikkeling: Puype Consulting & Computing BVBA | Login | Disclaimer